BIERTAN

Tel: +40 722 886 054
BIERTAN

Este una dintre cele mai importante biserici fortificate din Transilvania, facand parte din Patrimoniul UNESCO din 1993.

Biertan este una dintre cele mai vizitate sate din Transilvania, fiind sediul Episcopiei Evanghelice timp de 300 de ani. Ca orice comunitate saseasca din Transilvania, avea organizare urbanistica, remarcandu-se stilul franconic al sirurilor de case in jurul unei piete centrale, deasupra careia se inalta o impunatoare biserica-cetate.

Biserica fortificata a fost construita in secolul 15. Chiar si cel mai iscusit hot s-ar fi simtit intimidat de zidul dublu al cetatii si de formidabila usa a sacristiei, blocata cu 19 lacate. Ingineria fascinanta a acestor lacate, operate de un singur (de sine statator) mecanism, a castigat Premiul I, la Paris World Expo in 1900.

La poalele bisericii se afla cateva cladiri micute, inclusiv un micut bastion, care a folosit la descurajarea cuplurilor de a divorta. Cuplul era incuiat in bastion pentru doua saptamani, impartind acelasi pat si acelasi set de tacamuri. Aceasta metoda ar fi fost cu succes, dupa cum pretind istoricii, doar un singur cuplu, dintre toate care au trecut prin experiment continuand cu divortul.

Biertan a fost candva “capitala vinului” insa, din pacate viile au fost abandonate dupa 1990. Totusi, dr. Ladislau Rosenber a studiat aici fitoterapia, producand aici medicamente naturiste cu efect terapeutic.

Cum ajungeti:
Cu masina: 2.5 ore (de la Brasov pe E60; dupa Sighisoara directia Medias)
Cu trenul: puteti lua trenul numai pana la Sighisoara. Nu exista curse regulate catre Biertan.

Distanta de la Brasov:
150 km de la Brasov
30 km de la Sighisoara

Pentru mai multe informatii detalii aici

 

« Inapoi
Tururi virtuale

Tururi virtuale


·  citeste mai mult
Harta

Harta locatie


·  citeste mai mult
Brasov

RECOMANDARI


·  Brasov
·  Bran
·  Sinaia
·  Sighisoara
·  Sibiu
Brasov

Cetati sasesti


·  Prejmer
·  Harman
·  Rasnov
·  Fagaras
Brasov

Biserici fortificate


·  Biertan
·  Cris
·  Malancrav
·  Danes
Brasov

Alte recomandari


·  citeste mai mult
Tel: +40 722 886 054